Het U17 Next Talent Tournament in Agadir, Marokko op 24/25 februari was opnieuw een groot succes!

Zon, zee en voetbal in het zuidelijke Agadir.

Sportclub Bensergao Agadir heeft, in samenwerking met de stichting Sport and Future, met succes de 3e editie van het voetbaltoernooi in Agadir georganiseerd.

Teams zoals Bensergao, SV Nieuw West United, Buitenveldert, ESDO, A.S.C.L, Hassania Agadir en Olympic Dcheira streden allemaal in het zonnige Agadir om de beste te zijn. Er werden prachtige wedstrijden gespeeld en de teams waren goed aan elkaar gewaagd.

Naast het voetbal waren er tal van andere activiteiten in het zonnige Agadir, zoals bezienswaardigheden, zwemmen, het strand en culturele activiteiten. Dit waren prachtige momenten die de spelers uit Nederland nooit zullen vergeten. De delegatie uit Nederland bestond uit 110 personen. Het weer was prachtig met een gemiddelde temperatuur van 24/25 graden. Alle deelnemers verbleven in Hotel Allegro aan de kust van Agadir.

De finale ging tussen A.S.C.L en Buitenveldert. A.S.C.L toonde aan dat ze tactisch en technisch zeer bekwaam zijn en iedereen genoot van hun mooie spel tijdens de groepsfase. Ook in de finale waren ze sterk. Buitenveldert speelde alle wedstrijden met volle overtuiging in de aanval, vastberaden om de cup mee naar huis te nemen. Het was een zinderende finale tussen Buitenveldert en A.S.C.L, waarbij beide teams kansen kregen in de eerste helft. Met name A.S.C.L kreeg een kans één op één met de keeper, maar Chris, die later tot de beste keeper van het toernooi werd uitgeroepen, voorkwam dat A.S.C.L scoorde. Met nog 5 minuten op de klok schoot Ilias Bounif van Buitenveldert de 0-1 binnen vanuit een hoekschop. Buitenveldert behaalde de overwinning in het toernooi en vierde dit uitbundig.

Beste doelman van het toernooi Chris Klomp Alberts (Buitenveldert) – Topscorer van het toernooi Yasin Nasr (NWU) – Beste speler van het toernooi werd Mohamed Anzam van A.S.C.L Agadir

De organisatoren Karim Ouchrif (Bensergao) en Mohamed Ait Hassou (Sport & Future) kijken terug op een geslaagd toernooi, waarin de Nederlandse en Marokkaanse spelers een verrijkende ervaring hebben opgedaan die zij nooit zullen vergeten. Dit toont aan dat voetbal verbroedert en een middel is om gezamenlijk leerzame doelen te bereiken en te ervaren.

Ook gaat onze dank naar Fédération Royale Marocaine de Football FRMF (Marokkaanse voetbalbond) , La Fondation Hassan II en Hotel Allegro Agadir. Foto’s; Marco Klompalberts/MKfotodesign – Sport & Future. Kijk ook op onze facebook pagina en Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6.058 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress